Слухати радіо RadioKOR

Рятувальники закликають відповідально відпочивати біля води

0

Упродовж тижня рятувальники Житомирщини відреагували на 75 повідомлень про надзвичайні події в області.

У період з 25 по 31 липня підрозділами ДСНС області здійснено 75 виїздів для надання допомоги населенню та ліквідації наслідків надзвичайних подій. Під дією різних факторів 1 особа загинула та 1 отримала травми. Врятовано життя двом потерпілим, яких затисло у понівечених внаслідок ДТП автівках.

Так, упродовж минулого тижня вогнеборці ліквідували 57 пожеж в області. Під час однієї з них людина отримала травму. Подія сталася у с. Станишівка Житомирського району. Чоловік спалював сміття на своєму обійсті. Полум’я швидко розгоралося і вийшло з-під контролю, вогонь перекинувся на покрівлю гаража, розташованого під одним дахом з господарчою будівлею. Власник намагався самотужки впоратися з пожежею до прибуття вогнеборців, однак йому це не вдалося. Крім того, чоловік під час порятунку свого обійстя ще й отримав перелом нижньої кінцівки. Медики госпіталізували його до лікарні, а бійці ДСНС відбили полум’я від гаража, в якому знаходилася іномарка.

Крім того, бійці ДСНС упродовж минулого тижня 10 разів виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт і надання допомоги населенню та іншим службам у відкриванні дверей, зрізанні аварійних дерев. Ще 4 рази фахівці ДСНС надавали допомогу у деблокуванні потерпілих та загиблих внаслідок ДТП людей.

Групою піротехнічних робіт знищено 37 вибухонебезпечних предметів. Найбільший «врожай» боєприпасів – 29 різнокаліберних артилерійських снарядів часів другої світової війни виявлено, вилучено та знищено у с. Краснобірка Радомишльської територіальної громади Житомирського району. Напередодні їх відкопали шукачі металу.

Незважаючи на щоденну роз’яснювальну роботу, яку проводять з відпочивальниками фахівці ДСНС, минулий тиждень завершився новими пригодами на воді із трагічними наслідками. Через власну необережність у с. Кмитів на озері втопився невідомий чоловік, а у с. Водотиї – селянин 1970 р. н. Обставини надзвичайних подій встановлюють фахівці. Нагадуємо, що з початку літа на водних об’єктах області потонуло 18 людей, серед яких 3 дитини.

Тому закликаємо вас відповідально відпочивати біля води. Не купатися після вживання алкогольних напоїв (понад 90% усіх трагедій на воді трапляються під дією алкоголю!). Не стрибайте у воду зі скель та урвищ. Уважно слідкуйте за дітьми, які граються біля води. Якщо дитина не вміє плавати, то не дозволяйте їй заходити у воду глибше пояса. Не перетворюйте останній місяць літа на карусель пригод, а проведіть його так, щоб зарядитися енергією та натхненням на увесь наступний рік.

ГУ ДСНС України у Житомирській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *