Слухати радіо RadioKOR

СБУ викрила коростенця на державній зраді

0
На Житомирщині перед судом постане місцевий житель, якого СБУ викрила на державній зраді
Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування щодо коростенця, який у лютому цього року за гроші погодився сфотографувати стратегічний об’єкт для рашистів.
Обвинувальний акт за фактом вчинення державної зради скеровано до суду.
За даними слідчих органів безпеки та контррозвідників, у середині зими 23-річному жителю коростеня через заборонену в Україні соцмережу почали надходити пропозиції від росіян заробити за допомогою фотографій.
Спочатку під виглядом запитань «а шо там у вас на Украине?» пропонували фотографувати місто, згодом – увійшовши в довіру – запропонували за знімки гроші.
Встановлено, що на початку повномасштабного вторгнення рашистів на територію нашої держави із одного з російських акаунтів фігуранту справи надійшла пропозиція зробити і надіслати замовнику фото об’єкта критичної інфраструктури міста.
Ціна державної зради – 20 тисяч російських рублів.
Контррозвідники спецслужби затримали коростенця «на гарячому» – поблизу того місця, світлину якого він щойно передав ворожому замовнику.
Слідчі Управління СБУ в Житомирській області повідомили фігуранту справи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Нині він перебуває під вартою.
Документування злочину відбувалося за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *