Слухати радіо RadioKOR

На часі Коростишівські новини. 17.05.2022

0

Підпишіться на ютуб-канал Коростишівське радіо

1.До уваги мешканців Коростишівської громади.

З метою врегулювання питання щодо виявлення, обліку та набуття у комунальну власність Коростишівської територіальної громади майна відумерлої спадщини та безхазяйного майна, просимо  фізичних осіб, підприємства, установи та організації повідомляти про потенційні об’єкти майна відумерлої спадщини (відсутність спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття) та безхазяйного майна (безхазяйною є річ, яка не має власника або власник якої невідомий), які знаходяться на території громади.

Інформацію надавати до відділу економічного розвитку, житлово-комунального господарства та благоустрою Коростишівської міської ради.

Адреса: м. Коростишів, вул. Володимирська,1, кабінет №17 (тел.5-49-68).

 

  1. До уваги споживачів МКП «Водоканал».

У зв’язку із воєнним станом стрімко знизився рівень оплати споживачами за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення.

Брак обігових коштів, не дають можливість сплачувати  рахунки за спожиту електроенергію  та матеріали, які потрібні для стабільної роботи підприємства.

Шановні споживачі!

Наші працівники докладають максимум зусиль задля забезпечення послугами з централізованого водопостачання та водовідведення нашої громади.

Вкотре, звертаємося до Вас з проханням, по можливості, сплачувати за фактично спожиті послуги, хоча б частково.

Дякуємо кожному мешканцю, підприємцю, керівникам юридичних осіб усіх форм власності за те, що продовжуєте вчасно оплачувати рахунки.

Оплатити рахунки за комунальні послуги – це мінімум, яким Ви можете допомогти нашому підприємству і місту в цілому.

Будьте відповідальними та небайдужими громадянами свого міста:

  • Передайте покази лічильників
  • Перевірте чи маєте заборгованість

-Оплатіть будь-яким доступним способом.

Реквізити для оплати у банківських установах (платіжних терміналах) не змінилися.

Код 20417222

UA723052990000026002026408933

МФО305299

Крім того, оплатити послуги можна в касі підприємства.

Колектив Коростишівського міського комунального підприємства “ВОДОКАНАЛ”

 

  1. Щороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують пам’ять мільйонів загублених життів, бездушно знищених радянським тоталітарним режимом. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму.

Після широкомасштабного вторгнення Росії терор і політичні переслідування стали моторошною реальністю для величезної кількості українців, чиї міста і села окупували війська агресора. Катування, розстріли невинних без суду і слідства, насильницькі депортації, фільтраційні табори, масові переслідування з політичних мотивів – здавалося, що все це з падінням радянської системи назавжди залишилось в історії.

Але ідеологічні спадкоємці СРСР у путінській Росії знову принесли на українську землю масові політичні репресії. З огляду на все, що ми знаємо про Бучу, Ірпінь, Гостомель, Маріуполь, з огляду на відомості, які надходять з окупованого Херсона, День пам’яті жертв політичних репресій набуває для нас нового значення. Ціною надзусиль і багатьох життів Україна бореться не тільки за те, щоб звільнити свою землю від російських окупантів та відновити свій суверенітет. Вона бореться за те, щоб сталінські методи Великого терору не були інструментом політики у XXI столітті.

_____________________—

4. Так, у  селі Більківці Коростишівської громади відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку репресованим жителям сіл Більківці та Козак, за участю представників Коростишівської міської ради й депутатського корпусу, старости села та місцевих жителів.

“Ми щороку покладаємо квіти до пам’ятного знаку в пам’ять наших предків”, -зазначив староста Більківецького старостинського округу Василь Хом’як.

Пам’ятний знак встановлений 21.05.2017 року, за сприяння Самійлика Миколи Івановича, правнука Самійлика Фадея Андрійовича, у якого було 7 синів і одна дочка. Троє – Йосип, Іван, та Григорій, у 1937-1938 роках були репресовані і розстріляні.

Пам’ятаймо своїх предків, про наше минуле і шануймося, бо ми того варті! Викарбувано на пам’ятному знаку.

 

 

  1. З нагоди Міжнародного дня сім’ї, яке відзначалося у неділю, 15 травня, працівники КУ “Центр надання соціальних послуг” Коростишівської міської ради, благодійної їдальні “Відкрите серце” та Служба у справах дітей Коростишівської міської ради привітали сім’ї прийомних батьків та батьків вихователів, які дали дітям найголовніше – родину й щастя виховуватися в сім’ї.

Відкрили їм своє серце, розділили свою любов. Дякуємо за вашу небайдужість! Здоров’я, наснаги, добра, благополуччя та мирного неба.

_________________

  1. Чемпіонат Німеччини з боксу у місті Заксен проходив з 10 по 14 травня. Юрій ПРОЦЕНКО, вихованець дитячо-юнацької спортивної школи Коростишівської міської ради, представник Житомирської обласної федерації боксу та спортивного клубу “Стелс” , став фіналістом серед юніорів у ваговій категорії 38 кг цих змагань.

Спортсмен тренується під керівництвом Заслуженого тренера України Сергія Степанчука і також є переможцем Чемпіонату Житомирської області з боксу у 2021 році.

Коростишівська громада  вітає  спортсмена та тренера з вдалою участю у змаганнях, бажаємо невичерпної енергії, натхнення та наснаги у підкоренні нових спортивних висот!

_____________________

  1. Знову заявили про своє бажання перейти до Православної Церкви України мешканці села Царівки Коростишівської територіальної громади. Так, у суботу, 14 травня 2022 року, царівчани провели громадські збори, де присутні, одноголосно, прийняли рішення змінити підлеглість релігійної громади села Царівки шляхом виходу з підпорядкування з УПЦ та ввійти до складу Православної церкви України. Репортаж з місця події ви можете подивитися на сайті або на ютуб-каналі Коростишівське радіо.
  2. Ми віримо у ЗСУ, а наші захисники вірять у нас, українців. Перемога буде скоро! Ми в це віримо! Життя продовжиться, Україна процвітатиме. Та для того, щоб повернутися до нормального життя у громаді, потрібно якнайшвидше активізувати економічну діяльність, легалізувати найману працю та сплачувати обов’язкові податки.  Це той мінімум, який кожен може зробити для захисту і процвітання нашої Батьківщини на своєму місці та виконати громадський обов’язок у такий складний час для України.

Саме від кожного з нас залежить стійкість, розвиток та спроможність громади. Це вклад кожного з нас у Перемогу!  Я Вірю у ВАС.

Зберігаймо спокій. Тримаймо стрій. Заради тих, кого любимо. Слава Україні!

З такими словами звернувся до мешканців Коростишівської громади начальник фінансового управління Коростишівської міської ради Артем Якименко, який наразі боронить нашу країну та кожного з нас.

______________-

  1. Незважаючи на повномасштабну війну в Україні, аграрії, долаючи страх, йшли на ризик та все ж проводили посівну компанію, бо знали одне – Україна має бути з хлібом!

Без перебільшення, наразі, успішність посівної не менш важлива за перемогу!

Побувавши на завершальному етапі посівної кампанії у ТОВ «Коростишівземінвест», що входить до компанії групи Агропросперіс,  однією з найбільших підприємств у роботі з обробки земель Житомирщини, редактор Коростишівського радіо дізнавалася, як проходила посівна в умовах війни, про основні проблеми аграріїв та шляхи їх вирішення.

Саме цікаве очікуйте у репортажі з місця події найближчим часом.

10. Якщо ви почули на вулицях міста незвичну мелодію, то грає волинка.

Днями музикант-мандрівник зупинився  й у Коростишеві та дарував перехожим невичерпну красу зворушливих мелодій на волинці.

Поспілкувавшись з вуличним музикантом, я дізналася багато цікавого, як про інструмент, так і про самого мандрівника, який їздить по містах України й піднімає український дух та лікує душу, як запевняє  мій співрозмовник.

Хочете дізнатися чому музикант-мандрівник зупинився саме у нашому місті, послухати чарівну мелодію волинки, про все це на сторінках Коростишівське радіо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *