Слухати радіо RadioKOR

Уряд блокує процедуру виділення грошей громадами для ЗСУ та ТРО – АМУ

0

Тим часом весь тягар із закупівлі технічних засобів та екіпірування лежить на волонтерах, благодійних фондах, сім’ях та просто небайдужих громадянах.

Кабінет міністрів України зволікає із внесенням змін до порядку закупівель, які дозволять громадам безперебійно допомагати військовим, повідомляє Асоціація міст України.

«З першого дня вторгнення російських військ до України громади роблять усе можливе для підтримки ЗСУ, СБУ, ДСНС, ТРО та інших структур. Але наразі придбати необхідні захисникам товари оборонного призначення, а також спецтранспорт, можливо лише в іноземних постачальників, які, враховуючи воєнний стан та відповідні ризики, погоджуються поставляти товар тільки на умовах стовідсоткової передоплати. Однак чинна нормативно-правова база не дозволяє органам місцевого самоврядування здійснювати передоплату», – йдеться у повідомленні.

Для вирішення цієї проблеми Асоціація міст звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо спрощення порядку здійснення закупівель органами місцевого самоврядування через внесення відповідних змін до низки урядових постанов.

«Надання права органам місцевого самоврядування та військовим адміністраціям проводити закупівлі за попередньою оплатою створить передумови для безперебійної допомоги захисникам  та постачання  їм якісних товарів, в тому числі оборонного призначення», – кажуть в Асоціації.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *