Слухати радіо RadioKOR

До уваги мешканців, керівників підприємств, установ та організацій Коростишівської територіальної громади!

0

На календарі початок червня 2022 року. І хоч ми втратили плин часу, адже після 24 лютого у нас почався новий відлік – відлік воєнних днів, але потрібно рухатися вперед та діяти.

Санітарний стан та благоустрій громади – наша візитівка. Через дощові погодні умови значно прискорилися темпи росту трави. Її скошування – один із елементів комплексної роботи з благоустрою, який необхідний для збереження охайного і впорядкованого зовнішнього вигляду вулиць та дворів населених пунктів Коростишівської територіальної громади. Працівниками з благоустрою КП «Коростишівський комунальник» проводяться роботи по скошуванню трави на  узбіччі центральних доріг, у парках, скверах та зупинках громадського транспорту, але охопити увесь об’єм цієї роботи досить важко.

З метою  підтримання порядку в населених пунктах громади,  просимо усіх мешканців та власників приватних будинків, керівників підприємств, установ та організацій підтримувати належний санітарний та естетичний стан населених пунктів, забезпечити своєчасне скошування трави, бур’янів на прилеглих та закріплених територіях підприємств, установ та організацій або на своїх земельних ділянках, біля двору і на прилеглій до них територіях (тротуарі чи зеленій зоні вздовж огорожі до проїжджої частини вулиці).

Не забувайте, що відповідно до п. 3.1.1 Правил благоустрою Коростишівської об’єднаної територіальної громади затверджених рішенням 33 сесії міської ради від 16.05.2017р. №136, підприємства, установи, організації та громадяни забезпечують благоустрій (прибирання, обкошування та утримання в належному санітарному стані) земельних ділянок, наданих їм відповідно до вимог законодавства України у власність, користування, оренду, в тому числі прибирання та обкошування прилеглих територій загального користування;

– по всій довжині прилеглої земельної ділянки;

– в ширину – на визначену затверджену відстань, у випадку відсутності затвердження – до проїзної частини вулиці (площі, проїзду тощо), з врахуванням прибордюрної частини.

Прибудинкова територія включає: тротуари, пішохідні доріжки, газони та зелені насадження прибирання якої здійснюється власними силами.

Невиконання цих Правил є порушенням статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу:

  • на фізичних осіб – від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 грн. до 1360 грн.);
  • юридичних та фізичних осіб-підприємців від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 850 грн. до 1700 грн.)

Не будьте байдужими! Приєднуйтеся до спільної справи, адже чистота кожного населеного пункту починається з чистоти у власному подвір’ї та вулиці. Турбота про чистоту і благоустрій нашого міста – справа кожного мешканця.

Йде війна, але це наш дім і ми повинні про нього дбати. Наші Герої повертатимуться в чисту та охайну громаду. Перемоги та миру нам та нашій славній Україні!

З повагою та надією на розуміння, міський голова  Іван КОХАН

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *