Слухати радіо RadioKOR

Прокурори Житомирщини домоглися покарання ще одного учасника «ДНР» – терориста засуджено до 12 років позбавлення волі

0

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Житомирської обласної прокуратури чоловіка визнано винним в участі у терористичній організації та у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України). За результатами спеціального судового розгляду його засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

Прокурори, на підставі зібраних слідством доказів, довели у суді, що 30-річний маріуполець добровільно вступив у 2014 році до силового блоку терористичної організації «ДНР», учасниками якої на Донеччині спричинено масову загибель людей, зруйновано адмінприміщення, помешкання, викрадено майно.

Обвинувачений тривалий час діяв у складі окремої бригади спецпризначення «Восток», на посаді старшого механіка-водія під позивним «Хруст», обслуговуючи артилерійські системи «Гвоздіка» і «Нона». Він проводив розвідку, коригував обстріли позицій сил АТО/ООС, чинив збройний опір українським правоохоронцям і військовослужбовцям ЗСУ, задіяним у проведенні антитерористичної операції. Тероризмом займався за рашистські «срібняки», систематично отримуючи за скоєні злочини платню російськими рублями.

На майно засудженого – автомобіль марки Mazda та частину квартири – накладено арешт та конфісковано у дохід держави.

Досудове розслідування, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, проводило Управління СБУ в Житомирській області.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *