Слухати радіо RadioKOR

На часі Коростишівські НОВИНИ. 15.07.2022р.

0

https://youtu.be/ir_9mBLlxuc

Підпишись на ютуб-канал Коростишівське радіо

У Коростишівських НОВИНАХ ви дізнаєтеся про головне:

1.У п’ятницю, 15 липня відбулося засідання виконавчого комітету Коростишівської міської ради, на якому були внесені зміни до бюджету Коростишівської міської територіальної громади на 2022 рік, а саме: виділені кошти в сумі 650 тисяч гривень для проведення ремонтних робіт протирадіаційних укриттів двух об’єктів закладів шкільної й позашкільної освіти, а також та виділені цільові кошти в сумі 45 тисяч гривень для підтримки шахового клубу, відомого своїми здобутками не тільки в області й Україні, а й за межами нашої країни.

Також були внесені зміни до Програми соціально-економічного розвитку населених пунктів Коростишівської міської ради на 2022 рік та створено комісію з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам й затверджено відповідне Положення.

На засіданні виконкому розглядалися також питання винесені до порядку денного службою у справах дітей Коростишівської міської ради.

2.До уваги аптечних установ та стоматологічних закладів! Оголошується конкурс!

Відповідно до рішення виконавчого комітету Коростишівської міської ради від 23.02.2021 № 70 конкурсна комісія виконавчого комітету Коростишівської міської ради оголошує конкурс на визначення переможців серед  аптечних установ та стоматологічних закладів громади, що будуть здійснювати пільгове медичне забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – жителів Коростишівської міської ради.

Види послуг, що пропонуються:

– забезпечення безплатними ліками громадян відповідно до статей 20-22, 24, 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» за місцем їх реєстрації;

– надання пільг постраждалим громадянам, віднесеним до категорії 1, 2, 3, та потерпілим дітям за місцем їх реєстрації на безплатне позачергове зубопротезування (за винятком зубопротезування із дорогоцінних металів та прирівняних по вартості до них, що визначається Міністерством охорони здоров’я України).

Претенденти  подають наступні, завірені печаткою суб’єкта господарювання, документи:

–  заяву на участь у конкурсі, за встановленою формою;

–  копію відповідної ліцензії на всі лікарські засоби та вироби медичного призначення;

– відомості про умови зберігання лікарських засобів та виробів медичного призначення;

–   відомості про мережу аптечних та стоматологічних установ;

–   відомості про кваліфікацію персоналу;

– відомості про дотримання граничних постачальницько-збутових надбавок на лікарські засоби і вироби медичного призначення (крім наркотичних, психотропних лікарських засобів, прекурсорів та медичних газів).

Документи на участь в конкурсі приймаються до 9-30 год. 19липня 2022 року за адресою: м.Коростишів, вул. Соборна Площа, 18, управління соціального захисту населення та охорони здоров’я Коростишівської міської ради(2-й поверх).

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном:(04130) 5-00-52.

Конкурс відбудеться  19 липня 2022 об 11-00 год. за адресою:

м.Коростишів, вул.Дарбіняна, 11, зал засідань міської ради, 2-й поверх.

Коростишівська міська рада

 

3.Стартувала інформаційна кампанія «Виходь на світло!»

В умовах повномасштабної війни одним з головним чинників для перемоги є підтримка держави, яка всі свої можливості спрямовує на забезпечення Збройних Сил України. Сплата податків важлива як ніколи. Кожен, хто вважає себе українцем і громадянином нашої держави має розуміти, що задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної, економічно сильної держави!

Саме тому, з 1 липня Держпраці розпочала інформаційну кампанію «Виходь на світло!». Це черговий крок до формування у суспільства розуміння важливості оформлення трудових відносин. Кампанія спрямовується на працівників і роботодавців, які продовжують працювати, але при цьому уникають належного оформлення трудових відносин та сплати податків.

Кампанія реалізується за підтримки проекту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці».

Більше інформації на сайті Держпраці та інформаційному порталі https://pratsia.in.ua

 

4.Післявоєнна Україна має базуватися на мережі спроможних громад

Децентралізація посилила місцеве самоврядування, дала громадам більше можливостей і відповідальності, отже основою відбудови є влада громади, зазначила радник голов АМУ з муніципальних питань. Оксана Продан розповіла про співпрацю органів місцевого самоврядування, центральної влади та міжнародних партнерів для відродження України ще більш успішною, ніж до війни, про різні повноваження та обов’язкові умови для залучення міжнародного фінансування, про необхідність розвитку культури, економіки та безпекових рішень для України після Перемоги.

Про це повідомляє Асоціація міст України.

В статті зазначено, що децентралізація посилила місцеве самоврядування, дала громадам більше можливостей і відповідальності, отже драйвером і основою відбудови є влада громади.

«Створена Асоціацією міст України мережа взаємодії та синергії громад дозволяє їм разом і кожній окремо виступати з єдиною позицією і вести діалог з державною владою на всіх рівнях», – пише Оксана Продан.

Авторка переконана, що післявоєнна Україна має базуватися на мережі спроможних громад, а система прийняття рішень на всіх рівнях має бути змінена на кращу відносно довоєнної корупційної моделі.

 

5.Коростишівська міська рада дякує Житомирській ОВА за надану гуманітарну допомогу для ВПО

В нелегкий час, коли все більше людей потребує турботи та матеріальної допомоги, місцева влада постійно вишукує усі можливі шляхи, щоб забезпечити необхідним тисячі людей,  які вимушено покинули свої рідні домівки через війну та знайшли прихисток у Коростишівській громаді.

Й підтримка Штабу гуманітарної допомоги цивільному населенню Коростишівської міської ради від Житомирської обласної військової адміністрації у вигляді гуманітарної допомоги є надзвичайно важливою в умовах військової агресії російської федерації проти України.

Коростишівська міська рада висловлює слова щирої вдячності Житомирській обласній військовій адміністрації та всім, хто в такі важкі часи допомагає іншим. Надаючи допомогу, ви надаєте не просто матеріальні цінності, а даруєте радість та надію на краще життя.

Разом ми сильні!

 

6.Катерина Кропивницька, вихованка Коростишівського Клубу Спортивного орінтування у складі команди, що представляє Україну у Португалії на Чемпіонаті світу серед юніорів зі спортивного орієнтування.

11 липня стартував Чемпіонат світу серед юніорів зі спортивного орієнтування в м. Агіяр-да-Бейра, Португалія. Змагання триватимуть по 17 липня.

У Чемпіонаті світу участь взяли 314 спортсменів з 37 країн світу.

Національна збірна команда України представлена 12 спортсменами, серед яких і Катерина Кропивницька з міста Коростишева Житомирської області,

 

А з 01 по 04 липня юнацька збірна команда України взяла участь у Чемпіонаті Європи серед юнаків, який проходив в Угорщині.

Катерина посіла 19 місце серед 96 спортсменів.

Загалом в змаганнях взяли участь 400 спортсменів з 34 країн.

Зичимо нашим спортсменам вдалих стартів та нових перемог!!!

 

7.У Коростишеві відбувся Благодійний вечір живої музики під назвою «МИ ЗА МИР!» на підтримку ЗСУ.

Активні містяни Коростишева продовжують серію благодійних заходів, кошти з яких передають на підтримку ЗСУ.

Так, у неділю, 10 липня, під відкритим небом у міському парку відбувся благодійний вечір живої музики «МИ ЗА МИР!», втілення ідеї Юлії Качанюк, на підтримку земляка, медбрата, якому необхідний автомобіль для евакуації поранених.

Отримані кошти були передані місцевим волонтерам, які допомагають ЗСУ.

Усі художні номери, що звучали на благодійному вечорі ви можете почути на ютуб-каналі Коростишівське радіо. Заходьте, підписуйтеся та будьте завжди у центрі новин та подій нашого району.

 

8.До редакції “Коростишівське радіо” завітали особливі гості – діти позашкільного табору “KidsCamp”, відкритий на базі Коростишівського Будинку дитячої творчості, спільно з міською станцією юних техніків, на основі програми «Успішний підліток 21 ст.», де наскрізною ниткою є профорієнтаційний напрям.

Діти щоденно знайомляться з представниками різних професій. Завітавши до редакції радіомовлення, діти ознайомилися з історією створення радіо та на практиці дізналися про особливості роботи у студії, побували у ролі інтерв’юєром та були інтерв’ювовані. А також влаштували справжній концерт у студії запису. Хочете дізнатися більше? На ютуб-каналі Коростишівське радіо перегляньте відео зустрічі. Це неймовірні враження!

 

9.Пластична, реконструктивна та лапароскопічна хірургія, відтепер, і у Коростишівській лікарні

Сучасна реконструктивна хірургія з багатьох технологічних рішень в порівнянні з іншими хірургічними напрямками зробила крок далеко в майбутнє і має у своєму арсеналі цілий ряд методів, які, на перший погляд, раніше здавалися фантастичними та неможливими у Коростишівській лікарні.

Реконструктивна хірургія на сьогодні застосовується для корекції й лікування цілого ряду патологічних станів та дозволяє відтворити не тільки зовнішній вигляд після захворювання і пошкодження, але і повністю відновити функціональні можливості.

Лікування трофічних виразок.

Опіки та їх наслідки.

Пластика ран.

Пластика післяопераційних рубців та контрактур.

Лікування хронічного болю в руках (синдром запястного каналу)

Загальна та невідкладна хірургія.

Лапароскопічна хірургія.

Хочемо вас познайомити з хірургом-комбустіологом  Олександром Табаченко, хірургом опікового відділення КНП “Коростишівської ЦРЛ ім. Д.І,Потєхіна.

Хочете мати підтянуту шкіру? Загоїти те що не загоюється? Виправити щось в собі?

Значить вам треба на пластику до нашого хірурга.

Консультації по телефону та вирішення питань про лікування за номером  +380 (93) 336 99 83

 

10.А зараз сторінка сонячних вітань!

 У неділю, 17 липня День народження у найкращої в світі матусі та дружини – Ольги Миколаївни Микосянчик, яка проживає у місті Коростишеві.

Михайло Колісник, син Ольги Миколаївни, який у свої 18 обороняє українську землю від російського вторгнення, не має можливості особисто привітати з Днем народження, обійняти й прошепотіти теплі слова найріднішій у світі людині – МАМІ.

І саме Коростишівське радіо стає тїєю ниточкою зв’язку між рідними й на нашій хвилі звучать від найріднішого, найдорожчого сина Михайла вітальні теплі слова для любої матусі Ольги Миколаївни Микосянчик:

З Днем народження матусю! Ти найрідніша і найближча для мене людина. Ти найпрекрасніша матуся у світі, я тебе дуже люблю!

Ти мене ростила, ти мене плекала,
Ти до мене щастя, мамо, закликала,
Долю гаптувала вмілими руками,
Ти зі мною завжди серцем і думками!
Шлю тобі я, мамо, свій уклін низенький!
Шлю тобі вітання я зі святом, ненько!
Зичу тобі в долі світлих сторінок!
Я тебе цілую, мамо. Твій синок…

 

11.А юний місцевий геній Богдан Голова присвятив вірш нашому герою – Михайлу Коліснику, який у свої 18 років захищає наш дім і Україну-неньку.

А ти такий як я роками,

Пішов, щоб захистити маму.

Узяв у руки автомата,

Таких як я, щоб захищати.

 

Хоча і сам, майже, дитина

Вже став на захист Батьківщини,

А є такі, що мають діти,

Воліють десь пересидіти.

 

Хай захищає хтось їх сім’ї

В них покровителі  надійні.

Гулянки,пляжі що не день

Їм до війни анітелень.

 

Я теж сиджу з котом на ліжку

Новини слухаю,читаю книжку.

Ти знаєш, соромно мені,

Що я в теплі – ти на війні.

 

З тобою б  мені поруч стати,

Та інша доля в мене, брате.

Коли потрібно що, як зможу,

Тобі  я завжди допоможу.

 

А зараз  кулаки тримаю

Хай Бог тебе оберігає.

Лишайся мудрим і дивись,

Живим додому повернись!

 

Бо поки є такі герої,

Що в вісімнадцять взяли зброю

Ми можемо спокійно спати,

Нас є  кому охороняти.

 

Михайле, головне – повертайся живим до рідного краю з перемогою якнайшвидше!

Й усім, хто захищає ціною свого життя нашу рідну землю, низький уклін і хочеться сказати – ви уже наші герої.

І хай кожного з вас дочекаються у своїх рідних домівках живими й неушкодженими.

_________________

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *