Слухати радіо RadioKOR

Двом родинам із Житомирщини присвоєно звання Праведика народів світу

0

Церемонія вручення нагороди Праведника народів світу двом родинам із Житомирщини відбулася 4 серпня у місті Бердичеві. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОДА.

Церемонію провели Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Джоел Ліон, Заступник Посла Йоав Бистрицькі та консул Лілах Атіас.

Звання Праведника народів світу присвоєно: 
– Чудаковій Надії та її дочці Шемшуриній Нілі (посмертно) за порятунок Раїси Каплун (у дівоцтві – Шиндельман). Нагороду отримала дочка Ніли Шемшуриної Валентина Коваленко, жителька с. Гришківці Бердичівського району Житомирської області; 
– родині Стецюків Павла та Ксенії (посмертно) за порятунок Моше Блюменфельда. Нагороду отримав онук Павла та Ксенії Дмитро Стецюк, житель м.Житомира.

Довідково. Звання та нагорода Праведника народів світу надається Ізраїльським національним меморіальним інститутом Яд ва-Шем.

Праведники народів світу (івр.חסידי אומות העולם‎, хасидей умот ха-олам) – це почесне звання присуджується Державою Ізраїль тим, хто в роки Другої світової війни рятував євреїв від знищення, на території Європи, окупованій нацистами.

Станом на 07 лютого 2020 в Україні 2634 людини удостоїлися звання Праведників народів світу.

Сьогодні Україна займає четверте місце за кількістю праведників після Польщі, Нідерландів та Франції.

Будьте з нами: http://www.radiokor.com.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *