Слухати радіо RadioKOR

Таїсія Федорівна Дубівка: Вони заслуговують пошани

0

 

Народилася Таїсія Дубівка 17 вересня 1949 року в місті Коростишеві. Після закінчення музичної школи, Житомирського музичного училища та Одеської державної консерваторії ім. Нежданової, почала в 1977 році працювати викладачем Коростишівської дитячої музичної школи по класу домбра, де й працює по даний час.

Під її керівництвом, дитячий ансамбль народних інструментів здобув високе звання «Зразкового» і став лауреатом Міжнародного конкурсу фестивалю «Орловські зорі» та двох Всеукраїнських конкурсів народної музики «Первоцвіт» і класичної музики «Весняна рапсодія».

Таїсія Федорівна створила ансамбль народних інструментів при районному будинку культури, який користується широкою популярністю не тільки в місті, а й за межами району. Ансамбль удостоєний почесного звання «Народний аматорський».

У 2002 році, за багаторічну сумлінну працю і досягнення у педагогічній діяльності, значний внесок у розбудову культури і мистецтваУкраїни, Дубівці Т.Ф. було присвоєно звання “Заслужений працівник культури”.

У 2004 році  ім’я Дубівки Т.Ф. занесено до Книги пошани міста Коростишева.

У 2020 році, за плідну професійну діяльність у галузі культури і мистецтва, Таїсії Федорівні Дубівка присвоєно високе звання “Почесний Громадянин міста”. 

З матеріалів Коростишівського народного історичного музею, Книги пошани міста Коростишів

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *