Слухати радіо RadioKOR

Коростишівські юні винахідники – переможці обласного інтелектуального турніру

0

29 вересня 2021 року в обласному Центрі дитячої та юнацької творчості відбулося проведення обласного етапу Всеукраїнського учнівського турніру юних винахідників та раціоналізаторів. Диплом І ступеня отримала команда «Делоріан» Коростишівської територіальної громади.

У інтелектуальному конкурсі взяли участь представники 4 команд: з Житомира, Коростишева, Глибочиці та Новогуйвинська.

Упродовж турніру кожна із команд юних науковців по одному разу виступала у ролі «Доповідач», «Опонент» та «Рецензент». У творчих боях учасники доповідали, обмінювалися уточнюючими питаннями та відповідями, дискутували та відповідали на запитання членів журі.

За результатами турніру, переможцями обласного інтелектуального турніру стали учасники команди «Делоріан» із Коростишівської територіальної громади.

Педагог-тренер збірної Віктор Кондратюк розповів, що перше місце стало для нього приємною несподіванкою.

«Ми сумлінно готувалися до цих змагань, але не розраховували на перше місце, тому наша перемога  була дещо неочікуваною. Наші діти старалися, достойно виконали завдання, взяли участь у полеміці і аргументовано дали відповіді на усі запитання. Я високо оцінюю виступ команди», – говорить Віктор Кондратюк.

«У мене вже є досвід участі, я знаю регламент турніру, тому й допомагала учасникам розібратися у формальностях. Загалом ми спрацювали дружно та злагоджено. У ролі доповідачів ми презентували пристрій, який захищає урожай від хижих птахів», – прокоментувала виступ капітан команди «Делоріан» Софія Майданюк.

Організаційну та інформаційно-методичну підготовку та проведення турніру забезпечено Житомирським територіальним відділенням Малої академії наук України, що працює на базі обласного Центру дитячої та юнацької творчості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *