Слухати радіо RadioKOR

З 23 грудня у Житомирській області скасовуються обмеження «червоного» рівня епідемічної небезпеки

0

Таке рішення прийнято 21 грудня на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), яке відбулося під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова за дорученням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Так, з 23 грудня у Житомирській, Миколаївській, Київській, Сумській, Черкаській та Чернігівській областях скасовуються обмеження «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА, на сьогодні в області спостерігається стійке покращення епідемічної ситуації, зокрема кількість підтверджених випадків захворювання зменшилася в понад 2 рази в порівнянні з попередніми тижнями. Завантаженість ліжок з киснем становить 19%. Рівень госпіталізацій – менше 60 осіб на 100 тисяч населення. Коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування менше 20%. Тож Житомирська область за всіма показниками відповідає “жовтому” рівню карантинних обмежень.

Голова Житомирської ОДА наголосив, що карантин діє й далі, незалежно від того, у якій ми є зоні. На початку грудня Уряд посилив карантинні обмеження, які передбачають, що у “жовтій” зоні відвідувати концерти, кінотеатри, спортзали, торгові центри, кафе та ресторани, їздити у поїздах та автобусах міжобласного сполучення можна лише з сертифікатом про вакцинацію, довідкою про одужання або негативним тестом.
“Зараз дуже важливо не розслаблятися, бо незабаром ми увійдемо у святковий період, коли зустрічаємось із родиною. Думаю і час, і досвід вже показав, що вакцинація допомагає полегшити перебіг хвороби та мінімізувати всі можливі ризики. Отже давайте належно підготуємося до новорічних зустрічей та зробимо необхідне щеплення, щоб у прийдешньому році повернутись до нормального життя”, – сказав Віталій Бунечко.
Нагадаємо, що 30 листопада Уряд вніс зміни до Постанови №1236, які почали діяти з 06 грудня, що визначають зміни до умов карантину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *