Слухати радіо RadioKOR

У Коростишівській лікарні проводять ендовенозну лазерну коагуляцію!

0
Ендовенозна лазерна коагуляція – це сучасний метод лікування варикозного захворювання вен нижніх кінцівок за допомогою світлодіодного лазера, який проводиться і у КНП “Коростишівська ЦРЛ ім. Д.І.Потєхіна” Коростишівської міської ради.
Багато пацієнтів пам’ятають ще з часів радянської хірургії, що операція на венах дуже травматична і вимагає госпіталізації в хірургічний стаціонар. Розповіді про жахливі післяопераційні болі, тривалий реабілітаційний період, а також необхідність використання наркозу, часто викликають сумніви щодо прийняття рішення на користь такої операції.
У сучасному світі медицина не стоїть на місці. І Коростишівська лікарня постійно удосконалюється і освоює нові методики, навіть у складні часи сьогодення. Тому, замість «застарілого» оперативного прийому, ми пропонуємо сучасну методику, яка повністю безпечна, безболісна, але ефективна. Вона називається ЕВЛК (ендовенозная лазерна коагуляція) вен нижніх кінцівок.
Дана методика полягає в коагуляції стінок варикозно-зміненої вени лазерним випромінюванням, що призводить до «злипання» стінок і закриття просвіту вени. Вся процедура виконується під контролем високоточного УЗ-апарату, що дозволяє виключити помилки її проведення і максимально ефективно вирішити проблему. Надалі вена перетворюється в сполучнотканинний тяж.
Операція
Показанням до проведення ЕВЛК є наявність варикозної хвороби вен ніг в стадії С1-С3, в рідкісних випадках вона може бути застосована і до пацієнтів зі стадією С4.
Процедура не вимагає супроводу анестезіологічної бригади, абсолютна безболісна, так як проходить під модифікацією місцевої анестезії – «тунельною» анестезією. Такий спосіб знеболення передбачає створення “футляра”, що складається з місцевого анестетика, який крім анестезіологічного впливу оберігає навколишні тканини від травматичного фактора лазерного випромінювання.
Хід проведення операції підбирається строго індивідуально після проведення УЗ-дослідження, оскільки необхідно враховувати варіації анатомії вен, яких в нижніх кінцівках налічується більше сотні. Під час операції пацієнт може слухати музику, грати на мобільному телефоні або читати книгу.
Операція проводиться без єдиного розрізу, всі маніпуляції з пошкодженими венами виробляються через проколи.
ЕВЛК триває від 1,5 до 2 годин в залежності від обсягу оперативного втручання.
В післяопераційному періоді, пацієнту необхідно здійснити прогулянку тривалістю не менше 2 годин, оскільки саме вона є профілактикою післяопераційних ускладнень і запорукою гарного результату оперативного втручання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *