Слухати радіо RadioKOR

На Житомирщині викрито посадовицю податкової міліції на привласненні понад 450 тисяч гривень речових доказів

0

Викрито старшу слідчу в особливо важливих справах податкової міліції ГУ Державної фіскальної служби у Житомирській області на привласненні речових доказів у кримінальному проваджені. Про це повідомляє пресгрупа Управління СБУ в Житомирській області.

За попередньою версією слідства, посадовиця проводила досудове розслідування за фактом ухилення від сплати великих сум податків декількома підприємствами деревообробної сфери. Під час обшуків у виробничих приміщеннях та офісах фігурантів податківці вилучили, зокрема, готівку у різній валюті на загальну суму понад 450 тисяч у гривневому еквіваленті.

Встановлено, що старша слідча податкової міліції наклала арешт на вилучені гроші, проте не надала їм правового статусу, як речових доказів, і не приєднала до матеріалів провадження.

9BB3800C-DCBE-4A54-9E07-3A4C20E35EFE.jpeg

Наразі посадовиці повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо її відсторонення від займаної посади і обрання міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення.

Документування протиправної діяльності проводилося співробітниками Управління СБ України в Житомирській області спільно з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у м. Хмельницький, під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *